17. 6. 2009

Pohánkový nákyp

Suroviny: 250 g pohánkovej lámanky, 0,5 l mlieka, 250 g tvarohu, 1 vajce, 2 lyžice kyslej smotany, 4 jablká, 5 lyžíc trstinového cukru, 1 van. cukor, ½ bal. škoricového cukru, maslo 

Postup: Mlieko uvaríme, zalejeme ním pohánku a necháme nabobtnať pod pokrievkou 1 hodinu. Do takto pripravenej pohánky vmiešame vajce. Misu z ohňovzdorného skla vymastíme maslom a vysypeme strúhankou. Postupne do nej vrstvíme polovicu pohánkovej zmesi, tvaroh zmiešaný s kyslou smotanou, trstinovým a vanilkovým cukrom, na plátky nakrájané jablká posypané škoricovým cukrom a druhú polovicu pohánkovej zmesi. Povrch posypeme škoricovým cukrom a pokvapkáme maslom. Pečieme v rozohriatej rúre na 220°C 25 minút. 

Žiadne komentáre: