17. 6. 2009

Celozrná roláda s pohánkovou plnkou

Suroviny: 4 vajíčka, 4 lyžice hnedého cukru, 6 lyžíc zmiešanej celozrnnej múky (grahamová, amaranthová ,hladká pšeničná), 100 g pohánky, 1 vanilkový alebo orieškový puding, 1 vanilkový, alebo hroznový cukor, 1 želatína, 1 balenie kandovaného ovocia, 100 g hrozienok  

Postup: Z bielkov ušľaháme tuhý sneh spolu s cukrom, vmiešame žĺtky a múku, nalejeme na plech vyložený papierom na pečenie, rovnomerne rozetrieme a pečieme asi 8 minut. 
Pripravíme náplň: uvaríme pohánku asi ve 3 dl vody. V 1/4 l vody uvaríme hustý puding a vmiešame želatínu namočenú v troške studenej vode.Spojíme cukrom, pohánkou, ovocím a po vychladnutí touto zmesou potrieme upečený plát, zrolujeme a po zaležaní krájame.


Žiadne komentáre: