17. 6. 2009

Vlašský šalát

Suroviny: 1 žĺtok, 1 dl oleja, 1/2 dl kyslej smotany, 8 dag údeného jazyka, 8 dag teľacieho pečeného mäsa, 8 dag bravčového pečeného mäsa, 5 dag hrášku, 5 dag mrkvy, 5 dag zemiakov, 5 dag kyslých uhoriek, 2 dag cibule, voda, soľ, citrónová šťava, horčica, reďkovka, hlávkový šalát 

Postup: Žĺtok rozmiešame so soľou a horčicou a za stáleho miešania prikvapkávame olej. Zmes rozriedime kyslou smotanou, pridáme varený údený jazyk, pečené mäso, uvarenú zeleninu, zemiaky a uhorky pokrájané na rezance alebo kocôčky a nadrobno posekanú cibuľku. Všetko dobre premiešame a urovnáme na sklenú misu. Zdobíme reďkovkou a hlávkovým šalátom.

Žiadne komentáre: