17. 6. 2009

Šunka v aspiku

Suroviny: 12 dag šunky, 1 žĺtok, 3 dl oleja, 1 citrón, 4 dag hrášku, 4 dag mrkvy, 4 dag zemiakov, 4 dag jabĺk, 4 dag kyslých uhoriek, voda, soľ, horčica, aspik, zelený petržlen 

Postup: Žĺtok rozmiešame so soľou a horčicou. Za stáleho miešania prikvapkávame olej. Zmes rozriedime citrónovou šťavou, primiešame hrášok, uvarenú mrkvu a zemiaky a kyslé uhorky pokrájané na kocky a pokrájané surové jablká. Spolu premiešame a plníme plátky šunky, ktoré stočíme. Uložíme ich na misu, na ktorej je vrstva stuhnutého aspiku hrubá asi na prst. Šunku zalejeme priezračným vlažným aspikom a necháme na ľade stuhnúť. Zdobíme pokrájaným citrónom a zeleným petržlenom.

Žiadne komentáre: