17. 6. 2009

Ruské vajcia

Suroviny: 2 vajcia, 1 žĺtok, 1 dl oleja, 1 dl kyslej smotany, 4 dag hrášku, 4 dag jabĺk, 4 dag mrkvy, 4 dag zemiakov, 4 dag kyslých uhoriek, soľ, citrónová šťava, horčica, voda 

Postup: Žĺtok vymiešame so soľou a horčicou a za stáleho miešania prikvapkávame olej. Prilejeme citrónovú šťavu, smotanu, zamiešame, potom pridáme zelený hrášok, uvarenú mrkvu a zemiaky, kyslé uhorky, olúpané surové jablká pokrájané na kocky a posekaný zelený petržlen. Všetko dobre premiešame. Šalát urovnáme na sklenú misu vyloženú šalátovými listami a naň poukladáme vajcia uvarené na tvrdo a rozkrojené na polovice, a to rezom na šalát.

Žiadne komentáre: