15. 6. 2009

Tvarohová nátierka so zeleninou

Suroviny: 250 g mäkkého tvarohu. 50 g rastlinného nátierkového masla, 4 lyžice tatárskej omáčky alebo jogurtu, 1 cibuľa, 1 stredne veľký mladý kaleráb, 1 mrkva, 3 rajčiaky, soľ, nadrobno posekaná zelená petržlenová vňať alebo pažítka 

Postup: Do pripravenej misky vložíme mäkký tvaroh, nátierkové maslo, tatársku omáčku alebo jogurt, nadrobno posekanú cibuľu, umytú, očistenú a postrúhanú zeleninu /kaleráb, mrkvu/, nadrobno pokrájané rajčiaky, podľa potreby soľ a všetko spolu dobre vymiešame. Nátierkou natierame chlieb alebo pečivo a posypeme nadrobno posekanou zelenou petržlenovou vňaťou alebo pažítkou.

Žiadne komentáre: