15. 6. 2009

Tvarohová nátierka s vajcami uvarenými natvrdo

Suroviny: 250 g mäkkého tvarohu, 50 g rastlinného nátierkového masla, 1 lyžica horčice, 4 natvrdo uvarené vajíčka, soľ, vegeta, nadrobno posekaná pažítka 

Postup: Do misky vložíme rozotretý mäkký tvaroh, rastlinné nátierkové maslo, horčicu, natvrdo uvarené nadrobno posekané vajíčka, podľa chuti pridáme soľ a trošku vegety. Takto pripravené suroviny zľahka vymiešame. Ak je nátierka hustá, môžeme ju rozriediť dvoma lyžicami jogurtu alebo ochutenej majonézy, či tatárskej omáčky. Nakoniec zľahka premiešame nadrobno posekanou pažítkou a môžeme natierať nátierku na chlieb alebo pečivo. Nátierka je výbornou pochúťkou aj na hriankach, ktoré sme opražili na sucho.

Žiadne komentáre: