12. 6. 2009

Teplá škvarková nátierka

Suroviny: 250 g čerstvých mäsových škvariek, 1 cibuľa. 1 lyžica masti, 4 vajcia, soľ, 1 zväzok reďkoviek, nadrobno posekaná pažítka 

Postup: Čerstvé škvarky opražíme na spenenej nadrobno nakrájanej cibuli na lyžici masti. Chvíľku oprážame, potom vlejeme rozšľahané, mierne osolené čerstvé vajíčka a vmiešame umytú a na hrubom strúhadle postrúhanú reďkovku. Všetko zľahka premiešavame, až kým sa vajíčka nezrazia. Potom ešte teplé podávame na chlebe, pečive alebo sendviči. Výborne chutí aj na hriankach opražených na sucho alebo plátkoch sendviča opražených na sucho. Pred podávaním posypeme nadrobno posekanou pažítkou.  

Žiadne komentáre: