12. 6. 2009

Škvarková nátierka

Suroviny: 300 g škvariek, 1 cibuľa, 3 natvrdo uvarené vajíčka, 4 strúčiky cesnaku, 1 zväzok reďkoviek, 1 lyžička horčice, soľ, nadrobno posekaná zelená petržlenová vňať  

Postup: Čerstvé vychladnuté škvarky pomelieme na mäsovom mlynčeku a vložíme do misky na vymiešame nátierky. Pridáme jemne postrúhanú cibuľu, postrúhané natvrdo uvarené vajíčka, rozotretý cesnak, umyté a na hrubom strúhadle postrúhané reďkovky, horčicu a soľ podľa potreby. Všetko dôkladne vymiešame na kompaktnú nátierku, ktorú natierame na chlieb alebo hrianky opražené na sucho. Pred podávaním posypeme nadrobno posekanou zelenou petržlenovou vňaťou.

Žiadne komentáre: