16. 6. 2009

Talianska polievka s pestom

Suroviny: 3 dl zeleninový vývar (môže byť aj z kocky bujónu), 1 cibuľa, 2,5 dl aradajkovej šťavy, 4 dkg lámanej pohánky, 2 strúčiky cesnaku, 4 Pl oleja, 1 kytička bazalky, 1 PL strúhaného parmezánu, 1 paradajka, soľ a mleté čierne korenie, tymián 

Postup: Pohánku opláchneme a zalejeme dopredu pripraveným vývarom a necháme hodinu stáť. Cibuľu a 1 cesnak pokrájame nadrobno a opražíme na 2 PL oleja. Pridáme pohánku s vývarom a paradajkovú šťavu. Osolíme, opepríme, pridáme tymián podľa chuti a varíme. Medzitým si ďalší cesnak s bazalkovými listami rozdrvíme v mažiari. Pridáme si syr, olej, soľ a pepr. Podávame tak, že do taniera si najprv naberieme polievku a vrch posypeme bazalkovým pestom a androbno pokrájanou ošúpanou paradajkou.

Žiadne komentáre: