11. 6. 2009

Smotanová torta

Suroviny: 120 g polohrubej múky, 120 g praškového cukru, 4 vajcia, 40 g tuku, 300 g broskyňového kompótu, mandľové lupienky 

Postup: Žĺtky, tuk, polovicu cukru vymiešať, pridať múku, sneh z bielkov a druhej polovice cukru, upiecť, vychladiť, rozrezať. Spodnú časť vložiť do formy, pokvapkať šťavou natrieť smotanovým krémom, posypať broskyňami, položiť 2.diel, natrieť 2. polovicou krému, vychladiť, zdobiť šľahačkou, lupienkami, broskyňami.
Krém: 600 g kyslej smotany, 250 g šľahačky, 100 g praškového cukru, l vanilka, 4 ČL želatíny, l dcl mlieka.
 Želatínu napučať vo vode, rozpustiť v mlieku, smotanu s cukrom rozmiešať, pridať želatínu, vychladenú, nakoniec šľahačku. Do polovice krému pridať nakrájané broskyne.



Žiadne komentáre: