16. 6. 2009

Slaný pohánkový koláč

Suroviny: 500 g pohánky lámanky, 1 veľká cibuľa, 200 g šunky, soľ, mleté čierne korenie, vegi-vegi, mäsový bujón, 2 vajcia, 150 ml sladkej smotany, olej  

Postup: Pohánku premyjeme, dáme do rajnice s trochou oleja, premiešame, zalejeme vodou a udusíme do mäkka. Necháme ju úplne vychladnúť. cibuľu pokrájame nadrobno, opražíme na troche oleja, pridáme pomletú údeninu, chvíľu podusíme. Do pripravenej pohánky vmiešame vajce, osolíme ju, okoreníme a zamiešame s údeninou. Zmes dáme do vymasteného pekáča a polejeme smotanou, v ktorej sme rozmiešali vajce. Pečieme asi ½ hodiny. Podávame teplé so zemiakovou kašou a zeleninovým šalátom, alebo ako prílohu k zemiakovej omáčke.

Žiadne komentáre: