Omáčka: 4 dag masla, 4 dag hladkej múky, 2 dag cibule, 1/4 l mlieka, 2 dag rajčiakového pretlaku, 1 dag cukru, voda, soľ
Postup: Do rozpusteného masla zamiešame krupicovú múku, zalejeme mliekom a povaríme na hustú kašu. Do vychladnutej kaše pridáme žĺtky, soľ, čierne korenie a tuhý sneh z bielkov. Polovicu hmoty nalejeme do vymastenej a múkou vysypanej pudingovej formy. Do zvyšku hmoty zamiešame zomletú teľaciu pečeň a prilejeme do formy. Formu dáme do nádoby s vodou, ktorá nemá presahovať tretinu formy, a pomaly privádzame do varu. Varíme v prikrytej nádobe asi pol hodiny. Uvarený puding vyklopíme a podávame podliaty rajčiakovou omáčkou.
Omáčka: Z masla a múky pripravíme ružovú zápražku, pridáme postrúhanú cibuľu, popražíme, zalejeme rozriedeným rajčiakovým pretlakom, mliekom, osolíme, osladíme a povaríme.
Žiadne komentáre:
Zverejnenie komentára