5. 6. 2009

Ryžový šalát s poličanom

Suroviny: 240 g dlhozrnnej ryže /2 varné vrecká/, 3 lyžice oleja, 2 lyžice vinného octu, 4 lyžice kečupu, 1 lyžička cukru, 100 g salámy „Poličan“, 100 g tvrdého syra, 150 g zelenej čerstvej papriky, 250 g rajčín, 40 g jadier vlašských orechov, soľ, biele korenie mleté

Postup: V slanej vode uvarenú ryžu vložíme do misy a ešte teplú zľahka premiešame so zálievkou z oleja, octu, kečupu, cukru, soli a čierneho korenia a necháme chvíľu naležať. Pridáme na tenké pásiky nakrájanú salámu Poličan a tvrdý syr, na kocky nakrájanú papriku a rajčiny /tie najprv sparíme a olúpeme/, rozsekané orechy, všetko veľmi zľahka premiešame a vychladíme.

Žiadne komentáre: