5. 6. 2009

Fazuľový šalát s cesnakom

Suroviny: 200 g farebnej fazule, 100g bielej fazule, kyslá smotana, 150 g anglickej slaniny, 5 lyžíc oleja, 1 lyžica vinného octu, 5-7 mesiačikov cesnaku, soľ, čierne korenie mleté, 1 lyžička majoránu, 1 lyžička oregana, 1 lyžičky tymianu, 1 lyžičky rozmarínu

Postup: Fazuľu prepláchneme a namočíme cez noc do väčšieho množstva vody. Neosolené varíme asi 2 hodiny, pred varom ich trochu osolíme, scedíme, pridáme orestovanú nakrájanú anglickú slaninu a ešte do teplého základu vmiešame marinádu z oleja, octu, roztlačeného cesnaku so soľou, majoránom, oreganom, tymianom, rozmarínom a čierneho korenia. Šalát necháme pri izbovej teplote niekoľko hodín naležať.

Žiadne komentáre: