4. 6. 2009

Prekladané zemiaky s mäsom

Suroviny: 100 g šunky (alebo údeného mäsa), 400 ml smotany, 5 vajec, 10 zemiakov, 50 g masla, strúhanka 

Postup: Zemiaky uvaríme v šupke, olúpeme ich a nakrájame na kolieska. Vajcia uvaríme natvrdo, olúpeme a nakrájame na tenké plátky. Šunku alebo údené mäso nakrájame nadrobno.
Pekáč vymastíme a posypeme strúhankou. Na spodok dáme vrstvu zemiakov, plátky vajec, polejeme smotanou a znovu dáme vrstvu zemiakov a niekoľko lyžíc smotany. Potom dáme vrstvu mäsa, zemiakov a vajec a takto pokračujeme ďalej. Nakoniec všetko polejeme smotanou, posypeme strúhankou a navrch dáme kúsky masla.V rúre upečieme dočervena.Podávame s čerstvou zeleninou podľa sezóny.


Žiadne komentáre: