4. 6. 2009

Prekladaná miešaná zelenina s mäsom

Suroviny: 500 g mäsa, 200 ml smotany, 200 ml mlieka, 1000 g rôznej zeleniny, 100 g ryže, 1 malá cibuľa, 1 lyžica masti, mletá červená paprika, soľ 

Postup: Očistíme rôznu zeleninu (kaleráb, mrkvu, hrášok, karfiol a podobne), udusíme na masti s mletou červenou paprikou domäkka (podlievame vodou, aby zelenina nebola suchá). Osolíme. Perkelt z mäsa pomelieme a premiešame s uvarenou ryžou. Nádobu vymastíme a po vrstvách ukladáme najprv miešanú zeleninu, potom mäso s ryžou a polejeme smotanou. Vrstvy opakujeme a navrch dáme miešanú zeleninu.Polejeme smotanou, vložíme do rúry a necháme prevrieť.


Žiadne komentáre: