16. 6. 2009

Pohánkový paprikáš

Suroviny: 2 šálky lúpanej pohánky, šampiňóny alebo iné huby (čerstvé), 1 väčšia cibuľa, paprika, soľ, vegeta, zelený petržlen 

Postup: Pohánku prepláchneme a dáme variť v osolenej vode. Vody toľko aby cca o 1 cm prevyšovala v hrnci pohánku. Privedieme do varu, minútku necháme variť a vypneme. Prikryjeme a kým si uvaríme huby, necháme dôjsť v pare. Urobíme si klasický základ na paprikáš.Cibuľu speníme na oleji, pridáme papriku ( pozor nepripáliť!!) a ihneď podlejeme vodou. Pridáme očistené a nakrájané šampiňóny, vegetu, soľ a dusíme do mäkka. Keď sú huby hotové, pridáme pohánku, zamiešame. Pridáme zelený petržlen a ochutnáme. Ak je pohánka mäkká podľa našej chuti ,odstavime,ak sa nám ešte zdajú trošku tvrdé, povaríme.

Žiadne komentáre: