16. 6. 2009

Pohánkové kari

Suroviny: kuracie prsia, kari korenie, hrášek, kukurica, 3 veľké cibule, 3 strúčiky cesnaku, kapusta, biela redkvička, zelená paprika, maslo, soľ, korenie, paprika sladká aj chilli, ½ pohánky, 1 malá cibuľa, 5 klinčekov a soľ 

Postup: Najprv si pripravíme pohánku. Očistíme cibuľu, napicháme do nej klinčeky. Do hrnca na 15 minút dame  variť 1 liter vody, osolíme a vložíme cibuľu. Potom odstavíme a pridáme pohánku, prikryjeme, dáme pod perinu necháme nabobtnať.
Na vyššej panvici opražíme na kolieska pokrájanú cibuľu. Mäso nakrájame nadrobno, osolíme a ľahko osmažíme. Pridáme kari, papriku, korenie, zeleninu a na miernom ohni podusíme.Nakoniec pridáme zeleninu. Počas varenia nezabudneme podia potreby podlievať. Dochutíme kari a podávame s pohánkou.


Žiadne komentáre: