17. 6. 2009

Pohánkové krúpy so zeleninou a hubami

Suroviny: 250 g pohánkových krúp, 450 ml vody, olej, 1 väčšia cibuľa, sušené huby alebo 250 g čerstvých šampiňónov, 2 strúčiky cesnaku, 250 g miešanej zeleniny (hrášok, mrkva, kukurica, paprika), soľ, sójová omáčka, petržlenová vňať, čierne korenie 

Postup: Krúpy umyjeme , zalejeme vodou, pridáme 1 lyžicu oleja, prípadne soľ a za občasného miešania varíme 3-4 minúty. Odstavíme, prikryjeme pokrievkou a necháme vychladnúť. Na oleji speníme nakrájanú cibuľu, pridáme huby alebo šampiňóny, okoreníme, podlejeme trochou vody a podusíme. Pridáme zeleninu, cesnak a spoločne varíme domäkka. Ochutíme trochou sójovej omáčky, soľou, korením, zamiešame vychladnuté krúpy a nakrájanú čerstvú petržlenovú vňať. Všetko spolu necháme na miernom ohni dobre prehriať. Môžeme tiež zapiecť v rúre. 



Žiadne komentáre: