16. 6. 2009

Pohánka na sedliacky spôsob

Suroviny: 2 stredne veľké zemiaky, 2 PL oleja, 1 stredne veľká cibuľa, 2-3 strúčiky cesnaku, oregano podľa chuti, 1 a pol šálky pohánkových krúp, 2 šálky vriacej vody 
Na omáčku: 1 a pol KL ďumbiera, 1PL sezamového oleja, 1 strúčik cesnaku, 2PL sójovej omáčky, 1 a pol šálky vody, trochu pšeničného škrobu 

Postup: Zemiaky uvaríme v šupke, olúpeme a pokrájame na kocky. Kým sa varia, vo veľkej panvici rozpálime olej a opražíme nadrobno pokrájanú cibuľu a pokrájané strúčiky cesnaku. Ochutíme oreganom. Pohánku preberieme, umyjeme a zmiešame s upraženou cibuľou a cesnakom. Na strednom ohni miešame 3-4 minúty, potom zalejeme vriacou vodou. Zakryjeme a na slabom ohni varíme, kým voda vsiakne a pohánka zmäkne (asi 20 minút). Primiešame uvarené zemiaky. Podávame s ďumbierovou omáčkou.
Omáčka:Pripravíme ju zo zmesi ďumbiera, sezamového oleja, prelisovaného cesnaku, sójovej omáčky a vody. Zmes povaríme a zahustíme pšeničným škrobom. 

Žiadne komentáre: