Suroviny: 1 veľký zeler (2 menšie zelery), 100 g šunkovej salámy, 100 g údeného syra, citrónová šťava, 4 vajcia, 1 lyžica tuku na vymastenie misy, mäsový vývar, 1 lyžica nadrobno nasekanej zelenej petržlenovej vňate, mleté čierne korenie, soľ
Postup: Zeler očistíme a dužinu čiastočne vydlabeme. Pokvapkáme ho citrónovou šťavou, vložíme do osolenej vody, povaríme 5 až 7 minút, vyberieme a necháme odkvapkať. Vjacia rozšľaháme, pridáme nasekanú vydlabanú zelerovú dužinu, petržlenovú vňať, nakrájanú salámu, nastrúhaný syr, korenie a všetko spolu dobre premiešame.Plnkou naplníme vydlabaný zeler, vložíme ho do vymastenej ohňovzdornej misy, podlejeme mäsovým vývarom a zapečieme.
Žiadne komentáre:
Zverejnenie komentára