4. 6. 2009

Plnený patizón

Suroviny: 150 g bravčového mäsa, 100 g húb, 3 vajcia, 1 patizón, 100 g cibule, 2 strúčiky cesnaku, strúhanka, zelená petržlenová vňať, masť, mäsový vývar, mleté čierne korenie, soľ 

Postup: Bravčové mäso pomelieme na mäsovom mlynčeku. Pridáme nadrobno nasekanú cibuľu a cesnak rozotretý v soli. Premiešame s preddusenými hubami (huby udusíme na masti do polomäkka), okoreníme mletým čiernym korením a posypeme nasekanou zelenou petržlenovou vňaťou. Do tejto plnky primiešame aj na drobné kúsky nakrájanú dužinu z patizóna (zbavenú jadierok) a vajcia. Podľa potreby zahustíme strúhankou.Patizón rozkrojíme, lyžicou vyberieme časť dužiny, osolíme, naplníme mäsovou zmesou, dáme na pekáč, podlejeme mäsovým vývarom a upečieme.Podávame s pikantnými omáčkami.


Žiadne komentáre: