4. 6. 2009

Plnený karfiol

Suroviny: 1 veľký karfiol, 100 g šunky, 100 g údeného syra, 50 g sterilizovaného hrášku, 2 vajcia, kečup, 2 cibule, 2 lyžice masti, 1 lyžica nadrobno nasekaného kôpru alebo pažítky, nastrúhaný muškátový oriešok, mleté čierne korenie, soľ 

Postup: Očistený karfiol dáme do osolenej vriacej vody. Paríme 5 minút, vyberieme, necháme odkvapkať a vložíme do vymastnej ohňovzdornej misy. Časť karfiolu vydlabeme.Nadrobno nakrájanú cibuľu speníme v rozpálenej masti, pridáme vydlabaný a nasekaný karfiol, nakrájanú šunku a hrášok. Opražíme a dáme nabok. Primiešame vajcia, korenie, nastrúhaný syr a kôpor (pažítku). Plnkou naplníme karfiol, pokvapkáme ho kečupom a vo vyhriatej rúre upečieme dozlata.Podávame s varenými alebo opekanými zemiakmi a čalamádou.


Žiadne komentáre: