15. 6. 2009

Nátierka zo sójových bôbov s kečupom

Suroviny: 200 g sójových bôbov. 50 g rastlinného nátierkového masla, 1 lyžica sójového oleja, 2 lyžice kečupu, 1 lyžička sójovej omáčky, 3 strúčiky cesnaku, soľ, nadrobno posekaná zelená petržlenová vňať 

Postup: Sójové bôby uvaríme v mierne slanej vode do mäkka. Scedíme, necháme vychladnúť, pomelieme na mäsovom mlynčeku a vložíme do misky. Pridáme rastlinné nátierkové maslo, 1 lyžicu sójového oleja, 2 lyžice kečupu, 1 lyžičku sójovej omáčky, rozotretý cesnak a podľa potreby soľ. Z takto pripravených surovín dôkladným premiešaním pripravíme nátierku, ktorú natierame na chlieb, pečivo alebo sendvič. Pred podávaním posýpame nadrobno posekanou zelenou petržlenovou vňaťou. Nátierka je výbornou pochúťkou na hriankach opražených na sucho.


Žiadne komentáre: