15. 6. 2009

Nátierka z hrubej sójovej múky

Suroviny: 1 väčšia cibuľa, rastlinný olej, 4 lyžice hrubej sójovej múky, soľ, 2 vajcia, 1 zväzok reďkoviek, drvená rasca, 1 lyžica horčice, nadrobno posekaná zelená petržlenová vňať 

Postup: Nadrobno pokrájanú cibuľu speníme na rastlinnom oleji. Sójovú múku s vodou a troškou soli rozmiešame na kašu, ktorú pridáme k opraženej cibuľke. Povaríme do zhustnutia, pridáme rozšľahané vajcia a necháme zraziť. Mimo ohňa pridáme umyté a nadrobno posekané reďkovky, drvenú rascu a horčicu. Všetko dôkladne vymiešame. Nátierkou natierame chlieb alebo sendvič. Pred podávaním posypeme jemne nasekanou zelenou petržlenovou vňaťou.

Žiadne komentáre: