15. 6. 2009

Nátierka z hladkej sójovej múky

Suroviny: 200 g hladkej sójovej múky, 1 cibuľa, rastlinný olej, majoránka, 2 lyžice rastlinného nátierkového masla, sójová omáčka, soľ, nadrobno posekaná zelená petržlenová vňať 

Postup: Sójovú múku opražíme na sucho na miernom ohni. Potom ju zalejeme vodou tak, aby sme z nej pripravili kašu. Nadrobno pokrájanú cibuľu opražíme na rastlinnom oleji. Mimo ohňa pridáme majorán a sójovú kašu. Na miernom ohni povaríme tak, aby všetko zhustlo. Keď je kaša vychladnutá, vmiešame do nej dve lyžice rastlinného nátierkového masla a podľa vlastnej chuti trochu sójovej omáčky a soli. Všetko dôkladne vymiešame na hladkú nátierku, ktorú natierame na chlieb, pečivo alebo hrianky opražené na sucho. Pred podávaním posypeme nadrobno posekanou zelenou petržlenovou vňaťou, ktorú môžeme nahradiť aj nadrobno posekanou pažítkou alebo nadrobno posekaným kôprom.

Žiadne komentáre: