19. 6. 2009

Nátierka z nakladanej kapie v oleji

Suroviny: 4 kapie nakladané v oleji, 3 lyžice postrúhaného tvrdého syra, 150 g rastlinného nátierkového masla, 2 žĺtky uvarené natvrdo, 2 lyžice ochutenej majonézy, 1 polievková lyžica nadrobno posekanej zelenej petržlenovej vňate, soľ 

Postup: Do pripravenej misky vložíme nadrobno pokrájanú kapiu, ktorú sme nechali odkvapkať z oleja. Ďalej pridáme postrúhaný tvrdý syr, rastlinné nátierkové maslo, rozotreté natvrdo uvarené žĺtky, ochutenú majonézu, nadrobno posekanú zelenú petržlenovú vňať a podľa potreby soľ. Z pripravených surovín vymiešame hladkú nátierku, ktorú natierame na chlieb alebo pečivo.


Žiadne komentáre: