19. 6. 2009

Tvarohová nátierka s rajčiakom a paprikou

Suroviny: 250 g mäkkého tvarohu, 1 rajčiak, 1 paprika, soľ, 100 g ochutenej majonézy alebo 100 g bieleho jogurtu, cukor, citrónová šťava, mleté čierne korenie, nadrobno posekaná pažítka 

Postup: Do pripravenej misky vložíme rozotretý tvaroh, sparený a šupky zbavený, na malé kúsky pokrájaný rajčiak, postrúhanú umytú a očistenú papriku, ktorú sme zbavili jadrovníka. Podľa chuti osolíme. Potom pridáme ochutenú majonézu alebo biely jogurt, podľa chuti trošku cukru, citrónovej šťavy a mletého čierneho korenia. Z takto pripravených surovín vymiešame hladkú nátierku, ktorú natierame na chlieb a pečivo. Pred podávaním posypeme nadrobno posekanou pažítkou. Nátierka je veľmi chutná aj na hriankach opražených na sucho.


Žiadne komentáre: