12. 6. 2009

Nátierka z husacej pečene

Suroviny: 400 g husacej pečene, 1 cibuľa, rastlinný olej, soľ, mleté čierne korenie, majorán, 1 strúčik cesnaku, 0,4 l bravčovej masti, nadrobno posekaná pažítka 

Postup: Umytú husaciu pečeň pokrájame na malé kúsky alebo pomelieme na mäsovom mlynčeku. Odložíme nabok. Cibuľu postrúhame na hrubom strúhadle a speníme na rastlinnom oleji. Potom pridáme odloženú pokrájanú alebo pomletú pečeň. Podľa chuti osolíme, okoreníme mletým čiernym korením, trochou majoránu a rozotretým cesnakom. Za stáleho miešania pečeň opražíme. Potom opraženú pečeň vložíme do teplovzdornej nádoby, zalejeme horúcou roztopenou bravčovou masťou, premiešame a necháme stuhnúť. Takto pripravenú nátierku natierame na chlieb, pečivo alebo sendvič. Nátierka je výbornou pochúťkou na hriankach opražených na sucho. Pred podávaním posypeme nadrobno pokrájanou pažítkou. Na konečné dochutenie je vhodná aj nadrobno posekaná čerstvá cibuľa.

Žiadne komentáre: