12. 6. 2009

Hydinová nátierka s pórom

Suroviny: 400 g vareného, pečeného alebo duseného hydinového mäsa, 1 malá cibuľa. 1 väčší pór, rastlinný olej, mleté čierne korenie, soľ, 4 vajcia, nadrobno posekaná zelená petržlenová vňať 

Postup: Varené, pečené alebo dusené hydinové mäso pomelieme na mäsovom mlynčeku. Cibuľu posekáme nadrobno a pór na kolieska. Vložíme do rozohriateho rastlinného oleja a speníme. Pridáme pomleté hydinové mäso, okoreníme trochou mletého čierneho korenia a podľa potreby osolíme. Keď je mäso spolu s cibuľou a pórom do sklovitá opražené, vlejeme mierne osolené rozšľahané vajíčka a miešame, až kým sa vajcia nezrazia. Ešte teplé natierame na chlieb, pečivo alebo sendvič. Výborne chutí aj na hriankach opražených na sucho. Pred podávaním posypeme nadrobno posekanou zelenou petržlenovou vňaťou.

Žiadne komentáre: