12. 6. 2009

Mäsová nátierka s droždím

Suroviny: 200 g vareného hovädzieho alebo údeného mäsa, 1 cibuľa, rastlinný olej, 60 g droždia, 2 natvrdo uvarené vajíčka, 50 g rastlinného nátierkového masla, 4 lyžice tvrdého postrúhaného syra. 4 lyžice ochutenej majonézy, soľ, mleté čierne korenie, 1/2 lyžičky citrónovej šťavy, nadrobno posekaný kôpor  

Postup: Varené hovädzie alebo údené mäso pokrájame na menšie kúsky a vložíme do mixéra. Nadrobno pokrájanú cibuľu speníme na rastlinnom oleji, pridáme droždie a miešame, až kým sa nerozpustí. Necháme vychladnúť. Vychladnuté pridáme k mäsu spolu s postrúhanými natvrdo uvarenými vajíčkami, rastlinným nátierkovým maslom, postrúhaným tvrdým syrom a ochutenou majonézou. Podľa chuti osolíme a okoreníme mletým čiernym korením. Nakoniec pridáme 1/2 lyžičky citrónovej šťavy a všetko zmixujeme na hladkú nátierku. Ak je nátierka hustá, môžeme ju rozriediť trochou jogurtu. Takto pripravenú nátierku natierame na chlieb alebo pečivo. Pred podávaním posypeme nadrobno posekaným kôprom.

Žiadne komentáre: