25. 6. 2009

Kuracia nátierka so šunkou alebo šunkovou salámou

Suroviny: 200 g pečeného kuracieho mäsa, 100 g rastlinného nátierkového masla, 100 g šunky alebo šunkovej salámy, 4 lyžice jogurtu, 2 sladkokyslé uhorky, soľ, mleté čierne korenie, nadrobno posekaný kôpor, 4 čerstvé rajčiaky 

Postup: Pečené kuracie mäso pomelieme na mäsovom mlynčeku a vložíme do misky na prípravu nátierky. Pridáme rastlinné nátierkové maslo, nadrobno pokrájanú šunku alebo šunkovú salámu, jogurt, na hrubom strúhadle postrúhané sladkokyslé uhorky, podľa potreby soľ a trochu mletého čierneho korenia. Všetko dôkladne premiešame a natierame na chlieb alebo pečivo. Pred podávaním posypeme nadrobno posekaným kôprom a ozdobíme kolieskami čerstvých rajčiakov.


Žiadne komentáre: