25. 6. 2009

Kuracia nátierka so sladkokyslými uhorkami

Suroviny: 200 g vareného kuracieho mäsa, 100 g varených kuracích drobkov /srdcia, žalúdky, pečene/, 100 g rastlinného nátierkového masla, 5 lyžíc ochutenej majonézy, 2 sladkokyslé uhorky, soľ, nadrobno posekaný kôpor 

Postup: Varené kuracie mäso spolu s varenými kuracími drobkami zomelieme na mäsovom mlynčeku a vložíme do misky na prípravu nátierky. Pridáme rastlinné nátierkové maslo, ochutenú majonézu, na hrubom strúhadle postrúhané sladkokyslé uhorky a soľ podľa potreby. Z takto pripravených surovín vymiešame hladkú nátierku, ktorú natierame na chlieb, pečivo alebo sendvič. Nátierka je výbornou pochúťkou na hriankach opražených na sucho alebo na plátkoch sendviča opražených na sucho. Pred podávaním posypeme nadrobno posekaným kôprom.


Žiadne komentáre: