25. 6. 2009

Kuracia nátierka s vajcami

Suroviny: 200 g pečeného kuracieho mäsa, 100 g rastlinného nátierkového masla, 4 natvrdo uvarené vajíčka, 2 lyžice jogurtu, soľ, 2 lyžice nadrobno posekanej pažítky, niekoľko kvapiek citrónovej šťavy 

Postup: Pečené kuracie mäso pomelieme na mäsovom mlynčeku a vložíme do misky na prípravu nátierky. Pridáme rastlinné nátierkové maslo, postrúhané natvrdo uvarené vajíčka, jogurt, podľa chuti soľ, 2 lyžice nadrobno posekanej pažítky a pár kvapiek citrónovej šťavy. Všetko dôkladne premiešame na hladkú nátierku, ktorú natierame na chlieb, pečivo alebo sendvič. Vhodnou prílohou k nátierke sú čerstvé rajčiaky.

Žiadne komentáre: