25. 6. 2009

Nátierka z kuracích drobkov

Suroviny: 200 g varených alebo udusených kuracích drobkov /krídla, krky, pečene, srdcia, žalúdky/, 50 e rastlinného nátierkového masla. 50 g ľahko rozotierateľného syrokrému, 2 natvrdo uvarené vajíčka, 2 lyžice ochutenej majonézy, 1 lyžica kečupu. 1 lyžica pikantnej horčice, soľ, nadrobno posekaná pažítka 

Postup: Uvarené alebo udusené kuracie mäso obraté z krídel a krkov pomelieme spolu s ostatnými kuracími drobkami /pečeň, srdce, žalúdok/ a vložíme do misky na prípravu nátierky. Pridáme rastlinné nátierkové maslo, rozotretý syrokrém, postrúhané natvrdo uvarené vajíčka, ochutenú majonézu, kečup, pikantnú horčicu a soľ podľa potreby. Všetko dôkladne premiešame na hladkú nátierku, ktorú natierame na chlieb, pečivo alebo sendvič. Pred podávaním posypeme nadrobno posekanou pažítkou.


Žiadne komentáre: