12. 6. 2009

Kuracia nátierka s kapiou

Suroviny: 200 g kuracieho mäsa /vareného, pečeného alebo duseného/, 50 g rastlinného nátierkového masla, 50 g ľahko rozotierateľného syra, 2 lyžice tatárskej omáčky, 2 lyžice jogurtu, 1 väčšia zeleninová paprika kapia, soľ, mleté čierne korenie. 1 menšia šalátová uhorka, nadrobno posekaný kôpor 

Postup: Kuracie mäso pomelieme na mäsovom mlynčeku a vložíme do misky na prípravu nátierky. Pridáme rastlinné nátierkové maslo, ľahko rozotierateľný syr, tatársku omáčku, jogurt, kapiu postrúhanú na hrubom strúhadle, soľ a mleté čierne korenie podľa chuti. Z takto pripravených surovín dôkladným premiešaním pripravíme nátierku, ktorú natierame na hrianky z chleba alebo sendviča opražené na sucho. Pred podávaním dochucujeme kolieskami šalátovej uhorky a posypeme nadrobno posekaným kôprom.

Žiadne komentáre: