12. 6. 2009

Nátierka zo sleziny

Suroviny: 400 g sleziny (teľacej, bravčovej alebo hovädzej). 1 väčšia cibuľa, rastlinný olej, mleté čierne korenie, tlčený zázvor, trochu mlieka alebo vody na podliatie, soľ, nadrobno posekaná pažítka  

Postup: Slezinu umyjeme, očistíme, zbavíme blany a nožíkom naškrabeme na jemnú kasičku. Cibuľu posekáme nadrobno a speníme na rastlinnom oleji. Pridáme slezinu naškrabanú na kašičku, podľa chuti okoreníme mletým čiernym korením, troškou tlčeného zázvoru a za stáleho miešania udusíme. Ak treba podlejeme trochou mlieka alebo vody. Nakoniec podľa chuti osolíme a ešte teplé natierame na chlieb alebo pečivo. Výborne chutí aj na hriankach opražených na sucho. Pred podávaním posypeme nadrobno posekanou pažítkou.

Žiadne komentáre: