11. 6. 2009

Jogurtová torta

Suroviny: 4 vajcia, 120 g praškového cukru, 2 ČL vanilky, 20 g maizeny, 100 g hladkej múky, štipka soli, ananásový kompót, 50 g strúhanej čokolády 

Postup: Žĺtky s polkou cukru vyšľahať, + vanilka, pridávať striedavo múku, maizenu, sneh z bielkov so zvyškom cukru. Upiecť vo forme., vyklopiť, tiahnuť papier, vložiť opäť do formy, vychladiť. Obložiť ananásovým kompótom, zaliať krémom, dať na 3 hod. do chladu, posypať čokoládou.
Krém. 150 g bieleho jogurtu, 100 g jemného tvarohu, 250 g vanilkového pudingu, 250 g šľahačky vyšľahanej, 100 g praškového cukru, 4 ČL želatíny.Želatínu v malom množstve vody napučať asi hodinu, rozpustiť vo vodnom úpeli, ostatné zmiešať, pridať želatínu.


Žiadne komentáre: