11. 6. 2009

Parížska čokoládová torta

Suroviny: Cesto:5 vajec, pár kvapiek.citronovej šťavy, 5 PL praškového cukru, 4 PL polohrubej múky,1 prášok do pečiva , 2 PL kakaa
Plnka: 4 PL džemu s kúskami ovocia, 2 PL rumu alebo koňaku, 1 šľahačková smotana 33%, 100 g čokolády, trochu strúhanej čokolády

Postup: Bielky vyšľahať s citronovou šťavou, na sneh, zašľahať doň cukor, pridávať po l žĺtku, kakao, preosiatu múku s práškom. Tortovú misu vymastiť, vysypať múkou, naliať cesto tak, aby bolo pri okrajoch vyššie ako v strede. Piecť najprv pri 200 st. chvíľu, potom pri 180 st.
Plnka- „Parížsky“ krém deň predtým zohriať pod bod varu šľahačku, rozpustiť v nej kúsky čokolády, dať do chladu do druhého dňa. Korpus vychladený rozrezať, natrieť lekvárom zmiešaným s rumom, spojiť. Čokoládovú šľahačku vyšľahať do husta, naniesť na vrch torty a boky, posypať strúhanou čokoládou.

Žiadne komentáre: