15. 6. 2009

Fazuľová nátierka

Suroviny: 200 g bielej fazule, soľ, 2 lyžice rastlinného nátierkového masla, 3 strúčiky cesnaku, 1 postrúhaná cibuľa, rastlinný olej, nadrobno posekaná zelená petržlenová vňať 

Postup: Deň vopred namočenú fazuľu uvaríme do mäkka v mierne osolenej vode. Scedíme a zomelieme na mäsovom mlynčeku. Vložíme do pripravenej misky a pridáme rastlinné nátierkové maslo, rozotreté strúčiky cesnaku, postrúhanú cibuľu opraženú na troche rastlinného oleja. Z takto pripravených surovín vymiešame hladkú nátierku, ktorú natierame na chlieb, pečivo alebo hrianku opraženú na sucho. Pred podávaním posypeme nadrobno posekanou zelenou petržlenovou vňaťou.

Žiadne komentáre: