15. 6. 2009

Fazuľová nátierka s reďkovkou

Suroviny: 250 g fazule, soľ, 100 g rastlinného nátierkového masla, 3 trojuholníky syrokrému alebo ľahko rozotierateľného taveného syra, 1 zväzok reďkoviek, 2 lyžice ochutenej majonézy alebo tatárskej omáčky, nadrobno posekaná zelená petržlenová vňať 

Postup: Deň vopred namočenú fazuľu uvaríme v mierne osolenej vode do mäkka. Vložíme do misky a pridáme rastlinné nátierkové maslo, rozotretý syrokrém alebo ľahko rozotierateľný tavený syr, umytú a očistenú, na hrubo postrúhanú reďkovku a dve lyžice ochutenej majonézy alebo tatárskej omáčky. Všetko dôkladne premiešame, čím nám vznikne lahodná nátierka. Natierame na chlieb, pečivo alebo sendvič. Je pochúťkou aj ako nátierka na chuťovky. Pred podávaním posypeme nadrobno posekanou zelenou petržlenovou vňaťou.

Žiadne komentáre: