15. 6. 2009

Hrachová nátierka s údeným mäsom

Suroviny: 250 g hrachu, soľ, 50 g rastlinného nátierkového masla, 100 g vareného údeného mäsa, 1 postrúhaná cibuľa, nadrobno posekaná zelená petržlenová vňať 

Postup: Hrach pred varením namočíme na hodinu do studenej vody. Potom ho na miernom ohni uvaríme v osolenej vode do mäkka. Scedíme a necháme vychladnúť. Pomelieme a vložíme do misky. Pridáme rastlinné nátierkové maslo, pomleté alebo nadrobno pokrájané varené údené mäso a postrúhanú cibuľu. Všetko dôkladne premiešame na hladkú nátierku, ktorú natierame na chlieb, pečivo alebo sendvič. Výborne chutí aj na hriankach opražených na sucho. Pred podávaním posypeme nadrobno pokrájanou zelenou petržlenovou vňaťou.

Žiadne komentáre: