15. 6. 2009

Fazuľová nátierka s pečeným bôčikom

Suroviny: 250 g fazule, soľ, 200 g pečeného prerasteného bôčika, 3 strúčiky cesnaku, mleté čierne korenie, drvená rasca, 2 lyžice bieleho jogurtu, nadrobno posekaná cibuľa  

Postup: Deň vopred namočenú fazuľu uvaríme v mierne osolenej vode. Scedíme a pomelieme na mäsovom mlynčeku. Vložíme do pripravenej misky na vymiešanie nátierky a pridáme na mäsovom mlynčeku pomletý upečený bravčový bôčik, rozotretý cesnak, trochu mletého čierneho korenia, drvenej rasce a dve lyžice bieleho jogurtu. Takto pripravené suroviny dôkladne vymiešame na hladkú nátierku. Nátierku natierame na chlieb, pečivo alebo sendvič. Výborne chutí na hriankach opražených na sucho. Pred podávaním posýpame nadrobno posekanou cibuľou.

Žiadne komentáre: