15. 6. 2009

Fazuľová nátierka so šunkou

Suroviny: 250 g fazule, soľ, 50 g rastlinného nátierkového masla, 3 lyžice tatárskej omáčky, 100 g bravčovej alebo hydinovej šunky, 2 natvrdo uvarené žĺtky, 1/2 postrúhanej cibule, nadrobno posekaná zelená petržlenová vňať 

Postup: Deň vopred namočenú fazuľu uvaríme v mierne osolenej vode. Scedíme a pomelieme na mäsovom mlynčeku. Vložíme do misky a pridáme rastlinné nátierkové maslo, tatársku omáčku, šunku posekanú na malé kúsky, vidličkou rozotreté žítky a 1/2 postrúhanej cibule. Takto pripravené suroviny dôkladne premiešame, čím nám vznikne veľmi chutná nátierka. Natierame na chlieb, pečivo alebo sendvič opražený na sucho. Pred podávaním posypeme nadrobno posekanou zelenou petržlenovou vňaťou.

Žiadne komentáre: