15. 6. 2009

Fazuľová nátierka s údeným mäsom

Suroviny: 250 g fazule, soľ, 50 g ochutenej majonézy, 100 g vareného údeného mäsa, 1 lyžička horčice, 1 postrúhaná cibuľa, nadrobno posekaná zelená petržlenová vňať 

Postup: Deň vopred namočenú fazuľu uvaríme v mierne osolenej vode. Scedíme, necháme ochladnúť a pomelieme na mäsovom mlynčeku. Vložíme do pripravenej misky, pridáme ochutenú majonézu, na mäsovom mlynčeku pomleté uvarené údené mäso, horčicu, postrúhanú cibuľu a dôkladne vymiešame na hladkú nátierku. Natierame na chlieb alebo pečivo. Pred podávaním posypeme zelenou petržlenovou vňaťou posekanou nadrobno.

Žiadne komentáre: