17. 6. 2009

Čokoládové guličky

Suroviny: 150 g postrúhanej čokolády, 150 g práškového cukru, 80 g pohánkovej múky, 50 g nelúpaných mletých mandlí, 2 bielka, 3 ČL rumu
Plnka: maslo veľkosti vlašského orecha, 1 ČL práškového cukru, 1 varený postrúhaný žĺtok, trošku rumu

Postup: Čokoládu zmiešame s cukrom, mandľami, bielkami, múkou a rumom. Vyvaľkáme na hrubší plátok a nakrájame na rovnaké kúsky. Každý kúsok trošku roztlačíme a do stredu dáme kúsok náplne.
Náplň: Maslo s cukrom vymiešame. Pridáme postrúhaný žĺtok a rum. Vytvarujeme guličky a uložíme do papierových košíčkov.

Žiadne komentáre: