17. 6. 2009

Pohánkový nákyp s tofu a praženými mandľami

Suroviny: 100 g pohanky, 50 g mandlí, 1 kocka údeného tofu alebo tofu s morskou riasou, 1 paprika, 2 - 3 stredné veľké paradajky, sezam, korenie (garam, masalu, majoránku, rascu, bazalku ), sójová omáčka, olej 

Postup: Pohánku zalejte dvojnásobným množstvom vody a povarte. Nakrájame nadrobno paradajky a papriku a tofu nastrúhajte nahrubo. Na panvici rozpáľte olej, nasypte mandle (možete si ich predvariť aby sa zlúpala kožtička) a opražte dozlatista. Pridajte nastrúhané tofu, koreniny a pokrájanú zeleninu. Chvíľku smažte, potom zalejte trochou vody a poduste. Pridajte uvarenú pohánku, nechajte vyvariť vodu a nechajte dôjsť chvíľku pod pokrievkou. Servírujte posypané praženým sezamom alebo petržlenom, obložte zeleninou podľa sezónneho výberu.

Žiadne komentáre: