18. 6. 2009

Borievkova torta

Suroviny: 4 vajcia, 4 PL teplej vody, 215 g práškového cukru, soľ, 50 g masla, 30 g kakaa, 150 g pohánkovej múky, 3 ČL prášku do pečiva, 400 g borievok, 5 plátkov želatíny, ¾ 33% smotany, 2 vanilky, 1 stužovač 

Postup: Zo žltkov, vody, 175 g cukru, soli, masla, kakaa, múky a prášku vypracujeme cesto. Pridáme sneh z bielkov. Cesto upečieme v tortovej forme o priemere 26 cm. Pečieme 30 minút pri 175 stupňoch. Po vychladnutí rozkrojíme a naplníme plnkou.
Plnka: 350 g borievok zmiešame s rozpustenou želatínou. Polovicu množstva smotany vyšľaháme s vanilkou a pridáme k borievkam. Naplníme tortu.Druhú polovicu smotany vyšľaháme s cukrom, stužovačom a potrieme povrch torty. Ozdobíme zo zvyšným ovocím. Najlepšie je nechať deň postáť.


Žiadne komentáre: