16. 6. 2009

Baraní kotlíkový guláš

Suroviny: 600 g baranieho mäsa, 70 g údenej slaniny, 1 cibuľa, mletá červená paprika, 3 rajčiaky, 250 g zemiakov, 2 strúčiky cesnaku, mleté čierne korenie, soľ, zelená petržlenová vňať, 1 zeleninová paprika 

Postup: Mäso odblaníme a pokrájame na kocky. Nadrobno pokrájanú slaninu opražíme, pridáme posekanú cibuľu a baranie mäso. Opražíme, zaprášime mletou červenou paprikou, podlejeme a udusíme do polomäkka. Pridáme na rezance pokrájanú zeleninovú papriku bez jadrovníka a na osminky pokrájané olúpané rajčiaky. Neskôr pridáme očistené pokrájané zemiaky, osolíme, okoreníme mletým čiernym korením a dochutíme rozotretým cesnakom. Guláš podávame horúci s nadrobno posekanou zelenou petržlenovou vňaťou. Guláš má byť hustejší ako polievka.

Žiadne komentáre: